E-Ticarete İlk Adımı Atın

E-Ticarete İlk Adım Nasıl Atılır?

Gözde Sünbül E-Ticaret

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi ile internetten online olarak ticaret yapmak isteyen ve daha fazla kişiye ürün veya hizmetlerini ulaştırmak isteyenler için e-ticaret kaçınılmaz hale gelmiştir.

Fiziki mağazalar gibi çalışmayan e-ticaret siteleri küçük, orta ve büyük işletmeler için ivme kazanan yeni bir pazar yeridir.

7 Adımda E-Ticarete Adım Atın!

Bu dönüşüm yolculuğunda yeni dünyanın sağladığı avantajlardan faydalanmak için işinizi e-ticarete taşımaya karar verdiyseniz ve nereden nasıl başlamanız gerektiğini düşünüyorsanız e-ticarette ilk adımı atmadan önce ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz.

Girişimci olup e-ticaret yapmak, bünyesinde çalıştığınız firmanın e-ticaret departmanında görev almak, e-ticaret sektöründe bir profesyonel olmak yada e-ticaret sitenizi geliştirmek mi istiyorsunuz? Amacınız ne olursa olsun e-ticarete başlarken dikkat etmeniz gereken önemli başlıkları derledik.

Dijitaldeki Kurumsal Kimliğinizi Oluşturun

Müşterilerinizin gözünde marka algısını oluşturabilmeniz için hedef kitlenize hitap edecek ulusal bir marka adı oluşturup; domain adı, slogan, logo, amblem ve renklerinize karar vermelisiniz. Hedef kitlenize kalitenizi yansıtmalı, güven vermelisiniz. E-Ticarette hızlıca başlayıp bir çok optimizasyonu sizin için kolaylıkla yapan veya yapmanızı basitleştiren e-ticaret web sitesi yazılımlarını araştırarak seçim yapabilirsiniz.

DİA’nın e-ticaret paketleriyle dünyadaki son teknolojileri yakalar, teknik bilginiz olmasa da e-ticaret dünyasına hızla ve kolayca adım atarsınız. 

Ürün veya Hizmet Araştırması Yapın

Öncelikle nasıl bir ürün veya hizmet satacağınızı, alıcılarınızın kimler olacağını, nasıl tedarik edeceğinizi ve sektördeki rakipleriniz ile sizin aranızdaki en önemli farkları çıkararak başlayabilirsiniz. Sitenizde sürekli satışını gerçekleştirebileceğiniz ve daimi müşteri elde edebileceğiniz ürünlerin satışını gerçekleştirebilirsiniz. Önemli olan sürekliliği olan ürünler veya hizmetleri satmaktır. E-ticarette fiziki mağazalarda olduğu gibi kişiler ürün veya hizmeti deneyemediği, dokunamadığı ve göremediği için satın alma aşamasında kararsız kalabilirler. Çevrimiçi olarak neyi satacağınıza karar verirken bunları da göz önünde bulundurmalısınız. Kendi ürettiğiniz katkı maddesi içermeyen, ev yapımı gıda maddeleri, kişisel bakım ürünleri ve bunun gibi sürekli ihtiyaç duyulan ve tüketicilerin sizden sık alışveriş yapabileceği ürünleri tercih edebilirsiniz. Eğer müşterilerinize iyi bir alışveriş deneyimi sunabilirseniz sürekli sizden alışveriş yapmak isteyeceklerdir.

Rakip ve Sektör Analizinizi Yapın

Markanızın veya ürünlerinizin pazardaki konumunu, rakipleriniz arasındaki durumunuzu doğru stratejilerle geliştirip, değerlendirebilmek için SWOT analizi yapmalısınız. Onun dışında aşağıdaki soruları işletme hedeflerinize ve durumunuza göre cevaplamalı, bunu rakipleriniz için de yaparak çıkardığınız zayıf yönlerinizi iyileştirmeli, güçlü yönlerinizi öne çıkarmalısınız.

  • Kaç ürün veya hizmet sunuyorlar?
  • Rakiplerinizin güçlü yönleri nelerdir, rakiplerinizin zayıf yönleri nelerdir?
  • Daha iyi ne yapabilirsiniz?
  • Rakipleriniz hangi ürünleri henüz sunmuyor?
  • Rakipleriniz hangi varyasyonları sunuyor?
  • Rakipleriniz hangi ek hizmetleri sunuyor?

Bu sorulara verdiğiniz cevaplar işletmenizin stratejisini belirlemenize yardımcı olacaktır.

Hedef Kitlenizi Belirleyin

Satışlarınızı doğru hedef kitlelere ulaştırmak için öncelikle satış yapacağınız kişilerin yaş, cinsiyet, tutum, dil, bulundukları konum, davranış ve edinebileceğiniz tüm özelliklerini segmente edebilir, ilgili hedef kitlelere daha kişisel ürün veya hizmetler sunabilirsiniz. Ayrıca segmentasyon çalışması sonrası müşterilerinize hangi kanallardan dokunacağınıza karar verebilirsiniz. Kitle belirleme çalışması ile kitlenizi tanıyarak onlar için ürün veya hizmetlerinizi geliştirebilirsiniz. Böylelikle, hangi platformlardan yeni müşteri edineceğinizi ve var olan müşterilerinize de tekrar nasıl ulaşacağınızı anlamdırabilirsiniz. Pazarlama stratejinizi oluşturarak güçlü ve tutarlı bir marka algısı yaratmak için de hedef kitlenizi tanımlamak çok önemlidir.

Pazarlama Planınızı Oluşturun

E-ticaret dünyasında markanızı, enerjinizi, sermayenizi ve zamanınızı doğru yönetebilmek için pazarlama planınızı doğru kurgulamalısınız. Marka bilinirliliğinizi artırmak için web sitenize trafik çekme çalışmaları hedef kitlenize ulaşmanızı sağlar. Sosyal medya araçlarını aktif kullanarak, marka bilinirliliği sağlar, hedef kitleniz ile yakınlık kurar ve satış yapabilirsiniz.

İçerik pazarlama, ürün tanıtımları, ürün önerileri ve yorumları, SEO, SEM, sosyal medya pazarlama, mobil pazarlama gibi konularda kendinizi ve web sitenizi geliştirebilirsiniz.

 

Pazarlama Planınızı Oluşturun

E-ticaret dünyasında markanızı, enerjinizi, sermayenizi ve zamanınızı doğru yönetebilmek için pazarlama planınızı doğru kurgulamalısınız. Marka bilinirliliğinizi artırmak için web sitenize trafik çekme çalışmaları hedef kitlenize ulaşmanızı sağlar. Sosyal medya araçlarını aktif kullanarak, marka bilinirliliği sağlar, hedef kitleniz ile yakınlık kurar ve satış yapabilirsiniz.

İçerik pazarlama, ürün tanıtımları, ürün önerileri ve yorumları, SEO, SEM, sosyal medya pazarlama, mobil pazarlama gibi konularda kendinizi ve web sitenizi geliştirebilirsiniz.

Satış Kanalınızı Belirleyin

E-ticaret dünyasına adımınızı attığınızda sanal mağazanız ve online pazaryerleri hedef kitlelerinize ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.

Bu kanallara hemen entegre olarak başlayabilir veya ürün veya hizmetinizin satış potansiyelini görmek için öncelikle pazaryerlerinde sergilenmesini sağlayabilirsiniz.

Dinamik ve hızla gelişen e-ticaret dünyasını her zaman yakından takip ederek yenilikleri işinizin bir parçası haline getirin. Ürünün satın alma kararını kolaylaştıracak ürün video, görsel ve detaylı açıklamaları gibi fonksiyonları sanal mağazanızda yoğun olarak kullanmanız sizi bir adım ileri taşır.

Güvenli ve Esnek Altyapısı Olan Yazılımları Tercih Edin

Sanal mağazalardan alışveriş yapmak günümüzde çok sık kullanılsa da dolandırıcılık durumlarından yada bilgilerin kopyalanması gibi korkulardan dolayı birçok kişi için hala terginlik yaratmaktadır. Potansiyel müşterilerinizin akıllarındaki bu önyargıları kırabilmek için web sitenizin güvenlik önlemlerini ve güncellemelerini her zaman kontrol etmelisiniz.

Sanal mağazanızı güvenli bir web sitesi haline getirmek, alışverişlerin devamlılığını artırır ve iş hacminizi genişletmenizi sağlar.

İşletmeniz için e-ticaret sitesi kurmak doğru alt yapıyı kullandığınızda daha kolay ve heyecan vericidir. Ürünlerinizi kolaylıkla sanal mağazanıza ekleyebilir, arama motorlarının ürünlerinizi hızlıca tanımlayarak potansiyel müşterilerinizin önüne çıkarmasını sağlayabilirsiniz. Müşteri yolculuğunuzu iyi analiz ederek  siz de çevrimiçi dünyada işletmenizin sanal mağazasını kurup satışlarınıza başlayabilirsiniz.

DİA E-Ticaret ile hızla bir site kurmak için iletişim formumuzu doldurun, sizi arayalım!

E-Ticaret sitesi oluşturmanın adım adım bir süreç olduğunu ve bu süreci temel bilgilerle başlayıp geliştirebileceğinizi unutmayın.